Przejdź do głównej zawartości

Jak w 15 minut zrobić pełnowartościowy i sycący obiad?



fot. Patrycja Gunia-Grzyb
Dlaczego czosnek warto posiekać na kilkanaście minut przed poddaniem go obróbce cieplnej? Czy masło orzechowe to dobry dodatek do dania gulaszowego? Jak w 15 minut zrobić pełnowartościowy i sycący obiad? Tego wszystkiego mogli dowiedzieć się uczestnicy lutowego spotkania Klubu Vegefani, poświęconego gulaszom. Wykonane zostały dwa dania: chili con carne w wersji bezmięsnej oraz potrawka z batatów, dyni i marchwi. Pierwsze – wyraziste i pikantne, drugie – lekko słodkawe, jednak oba cieszyły się ogromnym powodzeniem podczas degustacji. Mamy nadzieję, że warsztaty zachęciły do sięgania po nasze książki z przepisami i eksperymentowania w zaciszu domowej kuchni.
Spotkanie odbyło się we współpracy z bolesławieckim sklepem Carrefour, który zapewnił wszystkie składniki niezbędne do przeprowadzenia warsztatów. moderator 

fot. Patrycja Gunia-Grzyb
fot. Patrycja Gunia-Grzyb

Izabela Szymańska
DKK Bolesławiec