Przejdź do głównej zawartości

Smaki Biblioteki

fot. Sabina Zawer
Słodki, słony, gorzki, kwaśny - smaki to ważny element naszego życia. Który z nich kojarzy się z biblioteką? Na to pytanie próbowały odpowiedzieć nasze Klubowiczki na spotkaniu on-line 13.05.2020 r. Skąd taki temat? Oczywiście wszystko w związku z hasłem Tygodnia Bibliotek „Zasmakuj w bibliotece”. Panie dyskutowały o książce „Fantazyjne ciastka na specjalne okazje” Toby Garrett. Zajrzałyśmy również do domowych przepiśników (pomysły na smakowite dania na zdjęciach). Panie prześledziły nasze biblioteczne menu na TYDZIEŃ BIBLIOTEK oraz te wydarzenia, które już się w związku z tym odbyły:
· LEKCJA BIBLIOTECZNA
· DANIE DZIECINNIE PROSTE
· CO TO ZA MIEJSCE?
· SMAKI BIBLIOTEKI
Doszłyśmy do wniosku, że biblioteka jest słodka jak krem do tortów, które podaje się z okazji ważnych wydarzeń, słona jak paluszki po które sięgamy przy wspólnych spotkaniach, gorzka jak najwykwintniejsze czekolady świata, kwaśna jak cytryny dojrzewające w słońcu.
Samacznego!

fot. Sabina Zawer
fot. Sabina Zawer
fot. Sabina Zawer
moderator Sabina Zawer
DKK CZYTO-MANIACZKI Borek Strzeliński