Przejdź do głównej zawartości

Smarowidła

Podczas sierpniowego spotkania Klubu Vegefani testowaliśmy gotowe pasty do pieczywa. Okazało się, że na rynku jest bardzo bogata oferta tego typu produktów i naprawdę mieliśmy problem z wyborem tego najsmaczniejszego smarowidła (zwłaszcza, że każdy ma inny gust). Ogromny wybór testowanych past zapewnił nam współorganizator wydarzenia - Carrefour, który dodatkowo w ramach niespodzianki zapewnił również uczestnikom spotkania piękne kubki.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że gotowe pasty do chleba to rozwiązanie "awaryjne", gdy czas goni i trzeba szybko sporządzić kanapki (np. do szkoły). Z tego powodu podczas spotkania prezentowaliśmy znaną już klubowiczom książkę Konrada Budzyka "Pasty i hummusy". Mamy nadzieję, ze przepisy zawarte w tej publikacji staną się inspiracją do tworzenia własnych, pysznych past.

moderator Izabela Szymańska 
DKK Bolesławiec