Czerwiec to zapowiedź lata i wysypu owoców, na które chyba wszyscy czekali z niecierpliwością. W Klubie Vegefani również chętnie sięgnęliśmy po owoce, inspirując się przepisami zawartymi w książce "Sezon na vege". Do warsztatów kulinarnych wybraliśmy sałatkę ze szparagów z truskawkami oraz czekoladowy budyń z malinami, które okazały się nie tylko pyszne, ale też lekkie, co jest dodatkowym atutem w upalnym sezonie. Wykonanie okazało się dziecinnie proste, a do tego czas niezbędny do sporządzenia dań okazał się bardzo krótki. Tak liczne zalety aż się proszą o to, by pomysły z czerwcowego spotkania klubu wpisać na stałe do domowego menu.
Przed nami wakacyjna przerwa. Mamy nadzieję, że we wrześniu widzimy się ponownie - wypoczęci i pełni sił. Na bibliotecznych polkach jest przecież jeszcze mnóstwo kulinarnych książek, które możemy omawiać w ramach spotkań Dyskusyjnego Klubu Książki.
Współorganizatorem wydarzenia był bolesławiecki sklep Carrefour, który dostarczył nam niezbędne produkty. Dziękujemy!
DKK "Vegefani" w Bolesławcu