 |
fot. Sabina Zawer
|
25 sierpnia obchodzimy Dzień Polskiej Żywności. Nasi
Klubowicze lubią spotkania kulinarne, dlatego postanowiliśmy porozmawiać o
przepisach w książkach, które znamy. Zachwyciliśmy się „Sernikiem ze śliwkami”
w „Kawiarence pod różą” Katarzyny Michalak.
Zajrzeliśmy „Przez dziurkę od klucza” do kuchni Oleńki i jej babci z powieści
Krystyny Siesickiej. Podziwialiśmy w jak piękny sposób, używając tekstów
literackich, przygotowała przepisy pani Małgorzata „Musierowicz dla zakochanych”.
Nie mogło się obejść bez tradycyjnej wymiany doświadczeń. Dzielimy się z
wszystkimi Czytelnikami przepisami na ogórki i pomidory z polskich ogrodów!
Smacznego!
 |
fot. Sabina Zawer |
 |
fot. Sabina Zawer |
moderator Sabina
Zawer
DKK "CZYTO-MANIACY" Borek Strzeliński