Przejdź do głównej zawartości

Dieta dla mózgu

Wrzesień i październik to czas, kiedy wiele osób podejmuje decyzje o poszerzeniu wiedzy i zapisuje się na różnego rodzaju kursy, szkolenia czy studia podyplomowe. Często wymagają one intensywnej nauki. Co można zrobić, by chłonąć wiedzę tak, jakbyśmy sobie tego życzyli? Oczywiście - zastosować odpowiednią dietę bogatą w składniki, które są paliwem dla mózgu i wspomagają jego pracę. O doborze posiłków wspierających pracę mózgu rozmawialiśmy podczas wrześniowego spotkania Klubu Vegefani, inspirowane książką Agaty Lewandowskiej "Dieta dla mózgu". Książka okazała się inspirującym przewodnikiem po zdrowym stylu życia. Zawiera także mnóstwo ciekawych propozycji na apetyczne posiłki. Podczas warsztatów wykorzystaliśmy przepis na koktajl orzechowy z tajemnym składnikiem oraz supertalerz z młodej kapusty i komosy ryżowej. Okazały się łatwe w przygotowaniu i zaskoczyły wspaniałym smakiem. To nam pokazało, że odżywcza dieta leży w możliwościach każdego z nas!
Wydarzenie współorganizowane z bolesławieckim sklepem Carrefour


moderatorka Izabela Szymańska
DKK Bolesławiec